De A-Games

De Nationale A-Games is een wedstrijd voor alle A-Pupillen van Nederland. De wedstrijd is in 2013 voor het eerst door AV Pijnenburg uit Soest georganiseerd.

De leukste pupillenwedstrijd van Nederland!

De Nationale A-Games worden sinds 2013 door AV Pijnenburg uit Soest georganiseerd.

Aan de wedstrijd kunnen alle Nederlandse A-Pupillen (1e en 2e jaars) meedoen, zij strijden op basis van individuele prestaties op onderdelen.
Het is dus geen meerkamp.

Er worden prijzen per onderdeel en per categorie aan de nummers 1, 2 en 3. De prijsuitreiking vindt plaats binnen 15 minuten na afloop van het betreffende onderdeel. Bij gelijk eindigen volgen wij het wedstrijdreglement van de Atletiekunie. In voorkomende gevallen van gelijk eindigen reiken wij een extra medaille uit.

Per onderdeel kunnen wij slechts een beperkt aantal atleten plaatsen. De beschikbare plaatsen worden op basis van ‘wie het eerst komt…’ er is dus geen plaatsing op basis van persoonlijke records. VOL=VOL!

Onderdelen: 60 meter sprint, 1.000 meter, 60 meter (schaar) horden, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en vortexwerpen.

Geschiedenis

In 2012 ontstonden de eerste ideeën over een landelijke wedstrijd voor A-pupillen. Wij wilden ons mooie sportpark graag ter beschikking stellen aan meer atleten. En omdat er voor alle andere categorieën al heel veel (specialistische) wedstrijden waren hebben wij het idee doorgezet.

In juni 2013 waren we er klaar voor. De eerste editie van de Nationale A-Games. Stromende regen teisterde de wedstrijd. Maar achteraf stroomden de positieve reacties van atleten, ouders en coaches binnen. “Volgend jaar weer?” was de meest gehoorde vraag. Natuurlijk zouden we er mee doorgaan! Het was een doorslaand succes.

Inmiddels is het 2022 en hebben we het eerste lustrum gehad. De A-Games zijn populair en we kijken naar een uitbreiding van de wedstrijd. Meer atleten, meer onderdelen. Maar mét behoud van de oorspronkelijke gedachte; een pupillen wedstrijd, een compact chronoloog en snelle prijsuitreikingen. 

We houden je op de hoogte!

Rob Land

Ons Doel

Eigenlijk hebben we ons doel al bereikt. Het organiseren van een landelijke wedstrijd voor A-pupillen. Zij strijden om de podiumplaatsen op de onderdelen die zij willen. Een compact chronoloog (voor de ouders), maar vooral een leuke en sportieve dag voor ruim 200 kids uit alle windstreken.

Als je ideeën hebt over hoe we ons kunnen verbeteren dan horen we die heel erg graag!

Addres

Wieksloterweg O.Z. 10
3766 LS  SOEST

Telefoon

(035) 60 10 434
(alleen tijdens trainingstijden)

Email

info@a-games.nl